Överväger ni att installera solceller för företaget? SVEA Solar är en ledande aktör på den svenska solcellsmarknaden med verksamhet över hela landet. Vi har idag samarbeten med många stora företag som har valt att installera solceller - dels för att sänka sina elkostnader och slå ett slag för en grönare planet. Alla våra installationer utförs av vår specifikt utbildade och certifierade personal som kan produkten utan och innan.

Upptäck fördelarna med solceller för företag!

UTVALDA PROJEKT

Sjöbo Solpark

Plats: Sjöbo kommun

Installerad effekt:: 5,8 MW

Yta: ca 18 fotbollsplaner

Sjöbo Solpark är ett bevis på att det både är lönsamt och hållbart för privata aktörer att investera i solceller!

Den står färdig med sina 21,000 solpaneler i juni 2019, och är en unik satsning inom svensk energisektor då liknande investeringar tidigare bara gjorts tillsammans med kommunala energibolag.

Nya Solevi

Plats: Göteborg

Installerad effekt:: 5,5MW

Yta: 11 hektar

SVEA Solar installerade under hösten 2018 Sveriges största solcellsanläggning. Cirka 20 000 paneler installerades med en toppeffekt på 5,5 MW.

Nordiska Kompaniet

Plats: Stockholm

Installerad effekt:: 28kW

Yta: 180 m2

SVEA Solar och Nordiska Kompaniet har jobbat tillsammans för att förse en av Sverige mest anrika shoppingdestinationer. Se videon och se hur SVEA Solar förser svenska företag med framtidsteknologi som kapar driftkostnader och stärker företagets image.

Leasa solcellssystem - steg för steg

Visste du att vi erbjuder företag möjligheten att leasa ett solcellssystem istället för att köpa det? Med vår leasingmodell kan du ta del av solceller för företaget utan handpenning. Hur? I fem enkla steg!

Solceller Företag
  • 1. Företagsbesök med konsultation – vi bokar in ett möte och går tillsammans igenom hur ett solcellssystem passar er och vilken avkastning ni kan förvänta er. Solcellerför företaget är en investering - och ska behandlas därefter!

  • 2. Projektering – vi gör en CAD-ritning och dimensionering över hur systemet kan optimeras utifrån förutsättningar på ert företag.

  • 3. Installation – när beslutet om solceller för företaget är fattat hjälper vi er att monterar och installerar ert solcellssystem enligt överenskommelse.

  • 4. Aktivering – efter avslutad installation aktiverar vi systemet och går igenom allt ni behöver veta!

  • 5. Spara pengar – ni kan nu njuta av lägre elräkningar och en fantastisk PR för företaget.

RÄKNA DITT PRIS

Hur mycket kan ni spara?

Är du nyfiken på hur mycket ni kan spara genom att installera solceller på företaget? Använd vår solcellskalkylator för att få en uppskattning om vad ni kan bespara. Designa och räkna på ditt solcellssystem och se resultatet. Börja med att skriva in er adress och information om ert tak. Efter bara två minuter kan ni ta del av en uppskattning om hur mycket ni kan spara, hur mycket solceller kan kosta för just ert företag och hur solceller kan se ut för en kommersiell byggnad, ett lager, en bostadsrättsförening eller vilken annan byggnad som helst. Upptäck möjligheterna med solceller för företag!

Vanliga frågor - solceller för företag

Projektering, installation, drift och underhåll. SVEA Solar hjälper er att skräddarsy en lösning efter era möjligheter.

1. Prospektering: Vid en första konsultation tar vi reda på om solenergi är en bra lösning för er och skickar därefter en kostnadsfri offert.

2. Dimensionering: Genom ett platsbesök går vi igenom alla praktiska detaljer och undersöker om er fastighet är lämplig för solceller.

3. Installation: SVEA Solar genomför hela projektet med egen personal detta för att alltid kunna kontrollera utfallet.

4. Färdigställande: Handlingar överlämnas och ni kan enkelt följa systemet via smarta molntjänster. Visa er omgivning hur mycket ni besparar både ekonomiskt och på miljön.

Ja! Vi är rikstäckande och jobbar alltid med egen personal från våra lokala hubbar - från Malmö till Skellefteå!
En rådgivare tar reda på hur mycket solceller som är anpassligt för ert företag genom några enkla frågor. Det är inte alltid lönsamt att installera så mycket som taket eller marken tillåter.
Varje företag har olika förutsättningar och genom en förundersökning tar vi reda på er avkastning. En återbetalningstid för ett företag ligger på cirka 8-10 år och ger i regel avkastning i cirka 30 år därtill.

Bygglovet släppets 1 augusti 2018 för solceller i takets lutning. Din rådgivare hjälper dig om ni behöver bygglov samt färdigställer nödvändiga handlingar.

Vi älskar att ta oss an stora projekt! Tack vare vår expertis har vi fått förtroendet att installera Sveriges största solcellspark, Sveriges högst belägna anläggning och gjort flertalet takinstallationer på 254kWp. Och allt detta har vi gjort med egen personal!

SVEA erbjuder nyckelfärdiga solcellsanläggningar från prospektering till eventuell service och utbildning. Är ni också intresserade av en infrastruktur för elbilsladdare så erbjuder vi kompletta lösningar för era framtida elbilar.

1. Ni får en avkastning på cirka 7-12% per år.
2. Ni höjer värdet på er fastighet.
3. Ni producerar er egen el med förnybar energi.

SVEA Solar grundades 2013 med visionen att göra det enklare att investera i solceller och förnybar energi. Sedan starten har vi växt organiskt från ett kontor med två anställda till 18 lokala kontor med cirka 185 anställa. SVEA Solar har alltid haft ett positivt resultat för att säkerställa en fortlevnad och trygghet.

Solceller till ert företag

Är du intresserad av en gratis offert eller vill du se hur mycket värde solceller kan generera för ert företag? Fyll i dina kontaktuppgifter här nedan så återkommer en av våra solcellsexperter för företag inom 24 timmar!

Detta är ett obligatoriskt fält.
Detta är ett obligatoriskt fält.
Detta är ett obligatoriskt fält.
Detta är ett obligatoriskt fält.
Detta är ett obligatoriskt fält.
Detta är ett obligatoriskt fält.
Detta är ett obligatoriskt fält. Detta är ett obligatoriskt fält. Detta är ett obligatoriskt fält.
Detta är ett obligatoriskt fält.