SVEA Solar växer med solcellsexpansionen

SVEA Solar växer med solcellsexpansionen

Under maj månad var soltimmarna många och resultatet blev en rekordmånad för Svenska solcellsägare och den 14/6 blev det klart: bygglov för solceller slopas för de allra flesta i Sverige!

I en artikel på di.se berättar Erik Martinson, VD SVEA Solar, om hur bolaget startade under en tid då solceller inte hade samma solsken kring sig.

Erik Martinson
Erik Martinson
Vd SVEA Solar

“Vi var själva skeptiska i början men solceller har visat sig fungera utmärkt även här i Sverige, vilket allt fler nu börjat upptäcka. Förutom att vara miljövänligt så är det lönsamt och efter att solel varit marginell i landet så har tillväxten i branschen verkligen tagit fart”, säger Erik Martinson, delägare och vd för Svea Solar.

Intresset bland svenskar för solceller, oavsett om man är villaägare eller ett företag som vill ha en egen solcellspark.

Solpanelerna har rasat i pris jämfört med tidigare, förbättrade regelverk har införts med bl.a. slopade bygglovskrav (läs beslutet här) och statliga subventioner på 30% för kostnaden av en solcellsinvestering. Allt detta leder till en större investeringsvilja och en enklare process för den som önskar installera solceller på sitt hem eller företag, som i sin tur gör det möjligt för SVEA Solar att fortsätta öka lönsamheten!

“Det känns superkul. Vi har varit lönsamma sedan dag ett och växer snabbt. Säljmålet i år är en kvarts miljard kronor och vi ligger väldigt bra till för att nå det. Men det är bara början med tanke på den explosiva tillväxten i branschen och 2020 ska vi omsätta 1 miljard kronor”, säger Erik Martinson.

Det sker en omställning på elmarknaden där konsumenterna nu kan bli mer självförsörjande i sin elförbrukning och med skräddarsydda solcellslösningar för varje kund blir resultatet en kraftig tillväxt för SVEA Solar.

“Vi tror att vi bara är i början på en stor omställning där solel kommer att fortsätta växa och på sikt stå för en betydande del av Sveriges elproduktion, så vi ser väldigt stor potential för tillväxt både för oss och många andra aktörer”, säger Erik Martinson, och uppger att bolaget till slutet av året räknar med att mer än fördubbla antalet anställda till 150.