Drömmer du om solceller hemma? Att investera i solpaneler för sin villa kommer med många fördelar. Genom att installera solceller kan du bland annat sänka dina elkostnader, minskat beroende av stigande elpriser och få bättre kontroll över energikonsumtionen i hushållet - samtidigt som ni gör en insats för miljön!

Vi på SVEA Solar värdesätter både på funktion och design - det har vi alltid gjort. Vi endast stilrena svarta solpaneler som lyfter utseendet på er villa. På så sätt höjer vi ribban för solceller i Sverige. Samtidigt vill vi göra våra kunder till mer medvetna elanvändare, med mer insyn i sin elkonsumtion och produktion. Därför erbjuder vi ”smarta system” som ger optimal produktion, erbjuder enkla möjligheter att övervaka produktionen och vid behov serva anläggningen.

Att installera solceller med SVEA Solar är en enkel och trygg affär. Är du redo att uppgradera din villa med solceller?

FRI OFFERT

Ska du bygga hus eller renovera taket?


Vi på SVEA Solar installerar inte bara solceller – vi renoverar även hela tak och installerar samtidigt integrerade solceller! Detta är ett bra alternativ för dig som ska bygga nytt eller lägga om taket.

I vanliga fall är integrerade solceller i villatak relativt kostsamt, men om det görs i samband med en takrenovering blir priset ungefär detsamma som för en standardanläggning. Med lång erfarenhet erbjuder vi dessutom ett helhetskoncept och står som totalentreprenör mot dig som kund.

Nedan hittar du svar på vanliga frågor om just solceller för villa

Varför solceller?


Få kontroll över era energikonstnader

Med en kärnkraft som måste förnyas eller läggas ner och med ökande nätavgifter tyder det mesta på ökade elpriser framöver. Med solceller försäkrar ni er om att elräkningarna blir små i många år framöver.

Spara pengar

Solenergi är i nuläget billigare än energi från elnätet, ni sparar alltså pengar genom att reducera kostnaderna. Vi erbjuder kostnadsfria hembesök och skräddarsydda offerter anpassade efter er villa.

Gör en insats för miljön

Solenergi är en viktig hållbar energikälla som skapar 91% mindre CO2-utsläpp än naturgas och 96% mindre än kol. Genom att installera solceller på din villa gör du en viktig insats för vår gemensamma framtid.

Öka värdet på er villa

Med solceller på villan minskar era driftkostnader i huset. Men inte bra det - genom att installera solceller på ett estetiskt tilltalande sätt kan solceller dessutom öka värdet på er villa.

Varför SVEA Solar?


Rätt pris

Eftersom SVEA Solar har exklusiva avtal med ledande tillverkare kan vi erbjuda dig ett bra pris utan att behöva tumma på kvalitet. Läs mer om våra priser.
Läs mer om våra priser

Rätt kvalitet

Bli inte offer för ett installationsbedrägeri. Gör din forskning på webben! Vi levererar endast ledande solceller och utrustning, backade med starka garantier och vi innehar alla nödvändiga tillstånd för att få installera solpaneler på villor.

Rätt service

Teamwork är en viktig del av vår verksamhet. På SVEA Solar arbetar vi tillsammans för att se till att våra kunder alltid är nöjda, även efter att installationen är klar. Möt vårt team av installatörer och elektriker på vår Om Oss-sida.

Rätt referenser

Vi har installerat över 45.000 solceller över hela Sverige och ytterligare 5.000 i andra delar av Skandinavien. Utforska vår referenssida för att se installationer vi har gjort nära dig.

Vanliga frågor om solceller


Det finns lösningar för nästan alla villatak! Men det är optimalt om du har ett tak utan hinder och utan skugga, som är riktat mot söder med en lutning runt 35 grader. Även om ert villatak inte ligger i optimalt läge kan solceller fortfarande vara lönsamt för er. Solpaneler som installeras i rak östlig eller västlig riktning tappar cirka 15 till 20 procent av produktionen, vilket helt enkelt gör att avbetalningstiden blir några år längre för en sådan anläggning.
Med de ”smarta solceller” som vi installerar kan solcellerna placeras i olika riktningar och lutningar oberoende av varandra. Detta går inte i en traditionell anläggning. Med ”smarta solceller” blir solpanelerna också mindre känsliga för skuggor vilket gör att solcellerna kan placeras tätare mot skuggande objekt, såsom skorstenar och annat. Detta gör att det på de flesta villatak går att hitta en bra yta att installera på.

Nej, i regel behöver du inte bygglov för att montera solceller på villa! Huvudsaken är att du placerar solpanelerna tätt mot taket och i samma lutning. Dock finns det några undantag. T.ex. om solcellerna sätts på en ställning så krävs det bygglov och större solpaneler eller solpaneler på kulturhistoriskt värdefulla byggnader kan kräva bygglov.

Läs mer om bygglov för solceller - vi har samlat all tänkbar information.

Solceller är känsliga mot skuggor eftersom solceller i en traditionell anläggning är seriekopplade. Där begränsar alltid den svagaste länken alla andra solceller i den slingan. För att undvika denna känslighet använder vi uteslutande ”smarta solceller” där enheterna är parallellkopplade och på så vis inte begränsar varandra.

Absolut, vi kan ordna såväl takrenoveringen som installationen av solceller på din villa. Dessutom får du ett fast totalpris och slipper på så sätt alla oväntade överraskningar i efterhand.

Idag erbjuder vi två olika typer av integrerade solceller – Standard eller Premium. Läs mer om dessa längre ner på sidan.


Vi hjälper dig, få en kostnadsfri offert!


Detta är ett obligatoriskt fält.
Detta är ett obligatoriskt fält.
Detta är ett obligatoriskt fält.
Detta är ett obligatoriskt fält.
Detta är ett obligatoriskt fält.
Detta är ett obligatoriskt fält.
Detta är ett obligatoriskt fält. Detta är ett obligatoriskt fält. Detta är ett obligatoriskt fält.
Detta är ett obligatoriskt fält.

Takintegrering Premium

Premium-systemet består av en solpanel som är utformad likt en platt takpanna. Solpanelen är framtagen av företaget SolarStone, som har SVEA Solar som sin exklusiva installatör i Sverige.

Solpanelen läggs precis som en vanlig panna och skruvas fast direkt i bärläkten. Med detta system får ni ett estetiskt tilltalande soltak med samma effekt likt en ”vanlig” solcellsanläggning.

Vad kostar solcellerna?
Riktpris för ytan där solcellerna placeras ligger på cirka 3400 kr/kvm och 185 W/kvm.

Takintegrering Standard

Den lösning som vi kallar Standard består av vanliga helsvarta solcellsmoduler som integreras i taket. Modulerna placeras på skenor som har en inbyggd tätning och skenorna i sin tur skruvas direkt i bärläkten. Inga hål görs i pappen vilket gör att garantierna för taket består.

Vi anpassar alla våra anläggningar så att ni får ett system som passar just era förutsättningar.

Vad kostar solcellerna?
Riktpris för ytan där solcellerna placeras ligger på cirka 2400 kr/kvm och 185 W/kvm.